Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüsler, metro, Marmaraya bedava mı?

Bayramda yakınlarını ziyaret edecek olanlar yoğunlukla metro, metrobüs, tramvay ve otobüs gibi araçları kullanacak. Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma seferlerinin ücretsiz olacağı tarihler paylaşıldı. Bayram boyunca İstanbul ve Ankara’da toplu taşıma ücretsiz olacak.

İSTANBUL’DA BAYRAMDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı boyunca toplu ulaşımın kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz olacağını açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı- Arnavutköy Metro Hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanılacak. 

İSTANBUL’DA OTOBÜSLER, METRO, METROBÜS ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre seferler bayramın birinci gününde Pazar günü tarifesine göre, diğer günler Cumartesi günü tarifesine göre gerçekleştirilecek. İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Kurban Bayramı’nda 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz. 

*Ada hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvay’ı, Karaköy-Beyoğlu Tünel’i, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı’na hizmet veren bagajlı taşımacılık yapan hatlarımız ile 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz uygulaması geçerli değildir.

BAYRAMDA ANKARA’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro ve ANKARAY) ile “Kurban Bayramı” süresince 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ulaştırma Bakanlığı, Başkentray’ın da bayram boyunca ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx