Her taşın altından çıkıyor… Tumlucalı olayında kilit isim: MATTHİAS WİLLENBRİNK… Türkiye’de ilk vukuatı değil


MOSSAD’ın Türkiye’deki casusluk faaliyetinde bulunan işbirlikçileri geçen nisan ayında MİT tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Liderliğini sigorta şirketi sahibi Ahmet Ersin Tumlucalı’nın yaptığı şüphelilerden 6’sı “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan tutuklandı. Odatv, Ahmet Ersin Tumlucalı’nın kimliğini ve MOSSAD’a gönderdiği casusluk raporlarını yayınlamıştı.

Görünürde Aksom Araştırma ve Danışma isimli şirketin sahibi olarak yer alan Tumlucalı’nın arkasındaki isim ortaya çıktı. Ancak asıl gizli patronun kendisini kimi zaman danışman, kimi zaman ise yatırımcı olarak tanıtan Matthias Willenbrink olduğu öğrenildi.

Tumlucalı’ya bilgileri ‘Protonmail’ üzerinden gönderen kişinin Willenbrink olduğu tespit edildi. Şirketin Almanya’daki konumu ise Königs Wusterhausen şehrine bağlı, yaklaşık 4 bin 500 nüfuslu Zernsdorf köyünde bulunuyor.

İLK CASUSU DEĞİL

Sabah’ın haberine göre, Willenbrink, 2023 yılında İstanbul’da Filistinlileri takip edip MOSSAD’a rapor verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan Özel Dedektifler Derneği Kurucu Başkanı İsmail Yetimoğlu’yla da iş birliği halinde olduğu öğrenildi.

Uluslararası özel dedektif okulunun aynı zamanda dekanları arasında yer alan Willenbrink dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilere dedektiflik dersleri veriyor.

“JORG” KOD ADLI MOSSAD AJANIYLA TANIŞTIRILDI

Şirket ilk casusluk faaliyetine 2011 yılında başladı. İddiaya göre Almanya’da yaşayan Matthias Willenbrink, gizli ortağını ilk iş olarak Belçika’da bir avukatın yanında çalışan “Jorg” kod adlı bir MOSSAD ajanıyla tanıştırdı.

Willenbrink, tanışmanın ardından aradan çekildi. Jorg kod adlı MOSSAD ajanı daha sonra Tumlucalı’yı diğer bir ajan olan “Gavin” ile tanıştırdı.

ŞİRKETİN ORTAĞI ÜNLÜ DEDEKTİF ÇIKTI

Tumlucalı, 25 Ocak 2010 yılında bir apartman dairesinde Aksom Internetional Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri adı altında bir şirket kurdu.

100 bin TL sermayeli şirketin yüzde 50 ortağı bir dönem Dünya Dedektifler Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Matthias Willenbrink çıktı.

CASUSLUK FAALİYETLERİ 2017’DE BAŞLADI

Tumlucalı, 1 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrine giderek Gavin’le bir Çin lokantasında bir araya geldi. Tumlucalı’nın bir Gürcistan vatandaşını takip etmesi istendi.

Ahmet Ersin Tumlucalı yanına eşi Benan Tumlucalı, üvey kızı Dila Sultan Şimşek, oğlu Erkan Tumlucalı ve baldızı Berna Çetin’il alarak Gürcistan’a yola çıktı.

300 BİN EURO ALDI

MOSSAD, casusluk faaliyetlerinin ödemelerini ise şirketin gizli ortağı Matthias Willenbrink üzerinden gönderiyordu. 2011-2014 yılları arasında Axom Uluslararası Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi’nin banka hesabına, 2014-2019 arasındaki ödemeler ise Ahmet Ersin Tumlucalı’nın eşi Benan Tumlucalı’nın banka hesaplarına aktarıldı. Hesaplara toplamda ise 300 bin Euro aktarıldığı görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx