Kaş-Meis Adası arasında 175 sporcu kulaç attı

Her yıl Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali’nin sonunda düzenlenen Megisti Kaş Swim Race, dünyada iki ülke arasında yapılan tek yüzme yarışı. Yarış, aynı zamanda Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğun da önemli göstergelerinden biri.

DHA’nın haberine göre Kaş ilçesinden saat 07.30’da feribotla Meis Adası’na geçen yüzücüler, 08.30’da suya atladı. Yarışın startını Meis Belediyesi Başkanı Nikolaos Asvestis verdi. 7 kilometrelik parkuru ilk bitiren İtalyan sporcu Egor Tropeano oldu. Parkuru ilk kez yüzen İtalya Yüzme Milli Takımı’nın eski bir yüzücüsü de olan Tropeano, yarışı 1 saat 41 dakika 55 saniyede tamamladı. Tropeano genel klasman birinciliğini elde ederken genel klasman ikincisi 1 saat 47 dakika 27 saniye ile Aybige Su Irçağ oldu. Genel klasmanda üçüncülüğü ise erkekler 55-59 yaş kategorisinde yarışan Bekir Emrah Gemicioğlu elde etti.

Yarışı ilk sırada tamamlayan Egor Tropeano, ilk kez bu yarışa katıldığını, birinci olduğu için mutlu olduğunu anlattı. Megisti Kaş Swim Race Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede, her zamankinden daha iyi bir yarış gerçekleştirdiklerini, 175 sporcunun sağlıklı bir şekilde yarışı tamamladığını, yarışın her yıl marka değerinin arttığını anlattı.

7 kilometrelik parkuru yüzenler arasında Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da vardı. Wijnands, sudan çıktıktan sonra çok mutlu olduğunu, katıldığı yüzme yarışları arasında Megisti-Kaş Yüzme Yarışı’nın en iyisi olduğunu söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx