“Yaz Ne Zaman Gelecek” Sorusu Gölgede 41 Dereceyle Gelen Sıcaklık Dalgasıyla Yanıt Bulacak!

Haziran ayıyla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Bugünden itibaren ülke genelinde yüksek sıcaklıklar hakim olacak, hafta sonu pek çok kentte 40 dereceyi bulan sıcaklıklar yaşanacak.

“Yaz ne zaman gelecek?” sorusu ise gölgede 41 derecelik sıcaklıklarla yanıt bulacak. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kritik uyarılarda bulundu.

GÖLGEDE 41 DERECE

Kıyı Ege’de bu hafta sonu termometreler gölgede 41 dereceye kadar yükselecek! 2-4 Haziran tarihleri arasında tüm batı ve güney bölgelerde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde sıcaklıklar görülecek.

Sıcak hava dalgası en çok güneyi etkileyecek olsa da Marmara ve İç Anadolu bölgeleri de hızla ısınacak.

İSTANBUL’DA 3 GÜN SICAK HAVA DALGASI

İstanbul’da bu pazartesi gününden itibaren hava 3 gün süreyle 30 derecenin üzerinde seyredecek. Marmara’daki deniz kıyılarında su sıcaklıkları 20 derece civarında, denizler serin sayılır ama hava epey sıcak olacak.

GÜNEŞTEN KORUNMAKTA YARAR VAR

Bir süredir bu kadar sıcak bir hava yaşamamış olan İstanbul’da kendimizi öğle güneşinden biraz korumalıyız. Bu yılın ilk “yüksek sıcaklık” uyarısını dikkate almakta yarar var.

BUGÜN YAĞIŞLAR ANKARA VE KARADENİZ’DE

Bugün ise bahar sağanakları yine Ankara çevresi ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli olacak. Yağışlar sırasında özellikle Çorum-Yozgat-Amasya arasında dolu yağışı da görülebilir.

Cumartesi günü ise yağışlar sadece Doğu Anadolu’da Artvin-Ardahan-Erzurum-Kars çevresinde görülecek, ayrıca İç Anadolu’da Kayseri-Sivas arasında da kısa bahar sağanakları görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx