CHP Trabzon’da kongrelerine başladı: ‘Tabanda değişim hareketliliği var’

TRABZON – 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Trabzon’dan 1 milletvekili çıkaran ve beklentilerin altında kalan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci dün başladı. İlk olarak Vakfıkebir ilçesinde gerçekleşen kongrede seçime tek liste olarak giren Olcay Bahadır başkan seçildi.

CHP’de ilçe kongreleri bugün Of, 9 Ağustos’ta Şalpazarı, 10 Ağustos’ta Beşikdüzü, 12 Ağustos’ta Araklı, 17 Ağustos’ta Düzköy, 19 Ağustos’ta Sürmene, 20 Ağustos’ta Hayrat, 24 Ağustos’ta Çaykara ve Dernekpazarı, 26 Ağustos’ta Çarşıbaşı, 27 Ağustos’ta Arsin, 2 Eylül’de Ortahisar, 8 Eylül’de Tonya, 9 Eylül’de Yomra, 10 Eylül’de Akçaabat ve Maçka‘da gerçekleştirilecek seçimlerle tamamlanacak.

Ekim ayında ise belirlenecek tarihte il kongresi tamamlanacak ve yeni yönetimler 5 ay gibi kısa bir sürede yerel seçimlere hazırlanacak.

BEŞİKDÜZÜ’NÜN YANINA YENİ İLÇE BELEDİYELERİ HEDEFLENİYOR

Trabzon’da yalnızca Beşikdüzü ilçe belediyesini elinde bulunduran CHP, kongre sürecinde yapacağı yenilenmeyle 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye sayılarını artırmayı hedefliyor. CHP elindeki Beşikdüzü Belediyesi’nin yanında tabanının güçlü olduğu Tonya, Düzköy ve merkez Ortahisar ilçelerinde başarı elde etmek istiyor.

Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’ın CHP ilçe başkanlığı görevini 3 buçuk yıldır yürüten Fatih Suat Oyman ile başlayan kongre sürecini, partideki değişim isteğini ve yaklaşan kongre sürecini konuştuk.

Oyman’ın kongre sürecinden yerel seçimlere kadar olan süre darlığından yerel seçimlerdeki hedeflerine, ittifak tartışmalarından değişimin kongrelere yansımasına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısından kendi adaylığına kadar birçok başlıkta sorularımıza yanıtı şu şekilde oldu:

CHP’de tartışmaların yoğun olduğu bir dönemde kongreleriniz başladı. Kongre süreciniz nasıl ilerleyecek?

5 Ağustos itibariyle genel Türkiye genelinde bir kongre süreci başlıyor. Trabzon’da da özellikle cumartesi günü Vakfıkebir’le beraber kongrelerimiz başladı. Kongre süreçleri her daim heyecanlı süreçlerdir. Tabii yaşadığımız seçim sonuçlarının önemli bir etkisini görüyoruz. Bununla ilgili olarak da tabanın düşüncelerinde hareketlilikler var. Bu hareketliliğe göre de kongrelerin şekilleneceğine inanıyorum. Kongrelerin yanında bir de tabii ki ‘neler yapabilmeliyiz’i tartışabilecek ortamları da yaratmak zorundayız.

‘YEREL SEÇİM SÜRECİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

Delegelerimiz sorumluluk alacak yönetimleri belirliyor. Fakat yönetimler belirlendikten sonra da atılması gereken birçok adım olacağını düşünüyorum. Neler yapılması gerektiğine dair hızlı bir şekilde analiz yapıp ona göre geleceğe yönelik bu umutla heyecanla yeni bir dönem yaratmak zorundayız. Önümüzde bir yerel seçim süreci yaklaşıyor ki çok önemsiyoruz. Özellikle Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak bu bölgede önemli bir çalışmamız mahalli olarak var. Güçlü bir saha çalışmasıyla belediye meclis üyelerimizin de güçlü katkısıyla Ortahisar çevresinde önemli çalışmalar yaptık. Bunun için de süreç içerisinde hangi adımların atılması gerektiğini bilen bir yönetim anlayışıyla Ortahisar’da yeniden devam etmek istiyoruz.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman.

‘KONGRELERLE YEREL SEÇİMLERİN YAKIN SÜREÇTE OLMASI ETKİLEYECEK’

Yerel seçimler yaklaşıyor. Seçimler ile kongrelerinizin bitiş tarihi arasındaki süre kısıtlı. Bu teşkilatlarda dezavantaj yaratacak mı?

Muhakkak ki sürenin kısalığı bir etki yaratacaktır. Fakat genel yönetimlerin ya da sorumluluk almak isteyen yönetimlerin bu bilinçte olacağına inanıyorum. Buna göre önemli adımlar atılmalı. Katılımcılığı arttırarak ilçelerde, belediyelerde neler yapmak istiyoruz? Hangi çalışmaları yaptık? Vatandaşa neler sunmalıyız? Vatandaş mevcut belediyelerde hangi sıkıntıları çekiyor? Bu sıkıntıları bertaraf etmek için hangi projeleri öne sürmeliyiz? Bu gibi çalışmalar yapılmak zorundadır. Yönetimlerin katılımcılığı arttıran, tamamen tabana dayanarak, sorarak, danışarak önemli bir süreci yürütmek için stratejik planlar yapması gerektiğini düşünüyorum.

‘YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SEÇMENE YANSIYACAKTIR’

2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP Trabzon’da Beşikdüzü Belediyesi’ni kazanmış, elindeki Düzköy Belediyesi’ni de AK Parti’ye kaybetmişti. Önümüzdeki seçimlerde CHP için hangi ilçe belediyeleri daha gerçekçi hedefler olarak duruyor ve buralar için özel çalışmalar olacak mı?

Tüm ilçelerimiz yerel seçim sürecinin ciddiyetinin farkında ve Cumhuriyet Halk Partisi her daim en önemli adaydır. Dolayısıyla tüm ilçelerimiz tüm gayreti gösterebilecektir. Trabzon geneline baktığınız zaman ilçelerde Ortahisar önemli bir yekündür. Çünkü nüfusun yarısına sahip, oy potansiyeli olarak da ciddi bir seçmeni var. Fakat nasıl yaklaşılması gerektiğini il bazında değerlendirmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Kendi bölgem için daha rahat konuşabilirim. Ortahisar az önce ifade ettiğim sadece Trabzon’un değil bölgenin de en büyük ilçelerinden bir tanesi olduğu için stratejik önemi var. Burada yapılabilecek birçok proje, vatandaşa dokunabileceğiniz adımlar gerçekten birçok bölgeye örnek olabilecek bir konumda. Bu önemle beraber yaptığımız çalışmaları da yansıtacağımızı düşünüyorum. Çünkü bir önceki yani üç buçuk yıldır bir şekilde görevdeyiz.

Hasbelkader güzel etkinlikler yaptık ve seksen altı mahallemizde de etkinliklerimiz oldu. Burada hep olumlu geri dönüşler aldık. Sürekli vatandaşla iletişim halindeydik. Muhtarlarımızla görüşüyoruz. Mahallenin sorunlarını özellikle irdeledik. Bunları bir veri haline getirdik. Bugün hangi mahallede, hangi sorunlar var dediğiniz zaman önemli bir verimiz var. Bunları niye yapıyoruz? Çünkü yerel yönetimlerde, yani yerel seçimlerde bunları çözümü noktasında, neler eksik tutuldu, neler yapılamadı? Trabzon’daki, Ortahisar’daki bakış açısı neydi? Neyin değişmesi gerekiyor anlamında çalışmalarımızı yaptık. Özetlemek gerekirse genel anlamda Cumhuriyet Halk Partisi her daim önemli bir etki yaratır, çalışmalarını da yıllardır buna göre yapar. Her ilçede de buna göre hareket edeceğini düşünüyorum.

‘İTTİFAK OLSA DA OLMASA DA CHP SEÇİMLERE HAZIRLANACAK’

Türkiye son 3 seçime ittifaklar düzleminde girdi. Seçimler genel olarak 3 bloka dönüştü. Önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın sürdürülmesi partiniz için faydalı olur mu?

Bu bölgesel olarak değerlendirebilir. İttifakların devam edip etmemesi süreci genel merkezlerimiz tarafından değerlendirilecek bir süreçtir. Fakat ne olursa olsun bir şekilde iletişim devam ediyor ve hani herkesin bir ortak noktası var, bu da şehre hizmet etmektir. Cumhuriyet Halk Partisi kendi başına da girse önemli bir etki yaratır. Eğer bölgelerde değerlendirilirse bölgelerde nasıl adım atılması gerektiğini, biraz daha stratejik düşünerek atılacak adımlarla beraber değerlendirileceğini düşünüyorum. Bunlarla ilgili henüz herhangi bir görüş alışverişinde bulunulmadı. Süreç içerisinde devam edecektir. İttifak olsa da olmasa da Cumhuriyet Halk Partisi ciddi bir şekilde yerel seçimlere hazırlanmak zorundadır. Biz de yönetimler olarak burada her daim vatandaşa en iyi, en kaliteli, en verimli yaşadığı ortamı huzurlu hale getirecek çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi bunun yeteneğine her daim sahiptir.

‘TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM HAREKETLENMESİ VAR’

28 Mayıs seçiminden sonra CHP içerisinde bir değişim çağrısı oluştu ve buna ilişkin tartışmalar başladı. Bu değişim kongrelere yansıyacak mı?

İlçe bazında, il bazında muhakkak ki yani gördüğümüz üzere bir hareketlenme mevcut. Özellikle bu süreci titizlikle takip etmek lazım ve cidden örgüte kulak vermek lazım. Çünkü örgütün ne düşündüğü bizler için bu sorumluluğu devralan kişiler olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte kongreyle beraber muhakkak ki değişimler yenilenmeler olacaktır. Bunun tabandan tavana kadar yansıyacağını düşünüyorum. Hangi organizasyon olursa olsun uzun vade sonucunda sürekli bir değerlendirme yapılması gerekiyor. Ve bu değerlendirme sonucunda tabanı dinlemek lazım. Tabanı dinlemenin sonucunda atılması gereken adımların atılması gerekiyor. Bizim zaten disiplin olarak en büyük parti içerisinde organımız kurultaydır. Ve kurultay delegeleri de bunun örneğini zaten gösterecektir.

‘DEĞİŞİMİN GERÇEKLEŞECEĞİE İNANIYORUM AMA BU YETMEZ’

Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni üyesi her daim sorgulayandır. Her daim en iyisi olması için kendi içerisinde hem eleştirisini yapabilen, olayları tartışabilen, neyin nasıl gelişmesi gerektiğine dair kanaat götürebilen bir yapıdır. Ben birçok hamlenin değişimse adı, yenilenmeyse adı, gerçekleşeceğine inanıyorum. Fakat şuna da inanıyorum bu yetmiyor. Bir de gelişmeye de ihtiyacımız var. Çünkü bu gelişmeyle beraber yapılacak reformlar, adımlar adına ne derseniz bunlara da ihtiyacımız var. Ki bunlardan bir tanesi de şu an gündemde olan tüzük değişikliğidir.

Tüzük değişikliğinin kısa bir süre içerisine sıkıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha uzun bir süre ayrılarak, tartışarak, neyin eksik tutulduğunu daha katılımcı üye tabanına nasıl ulaşabileceğimizi gerek tüzük, gerek yönetmelikle beraber daha kucaklayıcı daha demokratik bir yapı haline getirebilirsek daha sonra getirebilecek genelgelere de ihtiyaç duymayız. Zaten kongrelerden sonra gelen yönetimlerin de bir an önce kesinlikle bu çalışmaya katkı veren tüm adımları atması gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle üyelerle beraber bir araya gelip tüzükler konusunda atılacak adımlar konusunda ne eksiğimiz varsa bunun tamamlanması için bir çalışma içine girmek zorundayız. Buna eğer devam ettiğimiz takdirde bunu anında yürürlüğe sokacağız. Hemen bir tüzük çalıştayı yapıp Ortahisar olarak bir şehir sunmak istiyoruz. Çünkü çok önemsiyoruz.

‘EKREM BAŞKANIN ÇAĞRILARININ DAYANAĞI VAR’

Değişim çağrısı özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılıyor. Girdiği İstanbul seçimlerini 2 kez kazandı ve kazanan bir profil olarak Cumhurbaşkanlığı için de ismi çok öne çıkmıştı. İmamoğlu’nun çağrılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ekrem Başkan gerçekten sadece İstanbul’da değil ülke genelinde ciddi bir karşılık buldu. Ve kucaklayıcı dili, farklı siyaset anlayışı, yapılacak projeler anlamında belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin ne olabileceği hakkında gerçekten örnek olan veya Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekten son zamanlarda en iyi çıkışlardan bir tanesi de yapan çok değerli bir başkanımızdır. Kendisi bununla birlikte şüphesiz ki Türkiye siyasi tarihinde de önemli bir yer alacak, gelecekte de ciddi adımlar atacak potansiyele sahip bir başkanımızdır.

Ekrem Başkan’ın yaptığı çıkışların bir dayanağı olduğunu biliyorum. Gerek anket çalışmaları, gerek neler yapılması gerektiğine dair verilerle beraber hareket ediyor. Dolayısıyla onun da önemli çalışmalar yaptığını, önemli veriler aldığını, bu verilere göre de nelerin değerlendirilmesi gerektiği, neler katabiliriz anlamında çalışmalar yaptığı için değerli buluyorum. Ama süreç içerisinde zaten neyin nasıl gelişeceğini kendisiyle birlikte tüm Türkiye’de bu partiye katkı sağlayacak düşünce, fikir sağlayacak, fikirleri geliştirecek gençlerle, kadınlarla tüm örgüt yapılarıyla beraber önemli çalışmalar yapılacağını görüyorum. Çünkü şu an en büyük ihtiyacımız gerçekten bu çalışmalar. Bu yapılan katkılarla beraber yerel yönetim sürecini de hızlı bir şekilde ön plana alıp artık yerel seçime de odaklanmamız gerektiğine inanıyorum.

Yeni dönemde Ortahisar İlçe Başkanığı’na yeniden aday mı olacaksınız? İl başkanlığı ya da belediye başkanlığı gibi bir düşünceniz var mı?

Bir önceki başkan adaylığında özellikle Ortahisar civarında vatandaşa temas etmek mahallelerin sorunlarını dökmek ve bunlara karşı neler yapabileceğinin odaklanan bir siyaset izlemeye çalıştık. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneğinden halkla beraber iç içe onların sorunlarını öğrenerek, sorunları öğrendikten sonra biraz da mesleki yaklaşımlarla beraber hem analiz edip teknik bilgilerimiz de dahilinde hem de katılımcılığı arttırmak amacıyla işin ehli kimse, hangi ilgili STK’ysa, ya da ilgili öğretim görevlisiyle, onlarla beraber temas kurup gerçekten çözüm sunmaya çalıştık. Ve vatandaşın Ortahisar nezdinde en güçlü sesi olduğumuzu geri dönüşlerle beraber öğreniyoruz ve bu da bize mutluluk veriyor. Yetki bize verildiği zaman nasıl bir yol izleyeceğimizi göstermek için bunları yapıyoruz. Ortahisar dediğimiz yer hem nüfus olarak 25 ilden büyük hem de seksen 86 mahallesiyle beraber önemli bir coğrafya. Her mahallesinde çalışmamız, etkinliğimiz oldu. Dolayısıyla buradaki veriler geleceğimize dair kim olursa olsun buradan ışık tutacağına inanıyorum. Ona göre de hareket ediyoruz.

‘ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞI’NDA DEVAM ETMEM İÇİN TEVECCÜH VAR’

Mevcut başkan olmam sebebiyle “Ben şuraya adayım” demek istemedim. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bulunmaktan sadece üye dahi olsam bu gurur duyduğum bir yerim var. Bir başkan olarak mevcutken özellikle “neden, nerede yapmalıyım, nereyi eksik tuttuk nasıl tamamlarız” şeklinde sorarak hareket ediyorum. Dolayısıyla bu hareketler sonucu Ortahisar İlçe Başkanlığı’na devam etme yolunda önemli bir teveccüh var. Sağ olsun çok daha farklı teveccühler de var. Ama ağırlık olarak 3 buçuk yıllık tecrübeyle yerel seçim sürecinin de yaklaşmasıyla ağırlıklı ilçede kalmam konusunda önemli bir teveccüh oluştu. Bizim de bu sese kulak vererek ilçe başkanlığı sürecinde devam etme yolunda bir girişimimiz oldu. Buna göre de önümüzdeki süreçte de bunu daha ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Deneme bonusu veren siteler
esenyurt escort
erzurum escort
Deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
ultrabet
denizli escort
Pendik Escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
pendik escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu veren siteler
ultrabet
denizli escort
Deneme bonusu veren siteler
Pendik Escort
Deneme bonusu veren siteler
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
vbet
footer link satın al
tanıtım yazısı satın al
backlink satın al
jojobet giriş
jojobet