O 4 Altcoin, Balinaların Hedefinde: Yüklü Kâr Satışı Var!

Kripto para piyasası, son zamanlarda heyecan verici gelişmelerle sarsılıyor. Bunlardan en dikkat çekeni, bir yatırımcının piyasaya yeni giren ve pek bilinmeyen bir altcoin ile yüz binlerce dolar kazanması.

Altcoin yatırımcısı, muhteşem bir kazanç elde etti

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in aktardığı bilgilere göre, bir trader 26 Şubat’ta DizzyHavoc (DZHV) adlı bir coin’e 0,2 Ethereum (635 dolar) yatırım yaptı. Etherscan verilerine göre toplamda 160 milyon arzı bulunan DZHV’yi 2 bin 300’den fazla cüzdan tutuyor. Cüzdanında en fazla miktarda DZHV tutan iki cüzdan, toplam arzın yüzde 6,4’üne sahip.

29 Ocak’ta piyasaya sürülen DZHV’nin bu tarihe kadar neredeyse hiç işlem hacmi bulunmuyordu. Bu yatırımcının işlemi sonrasında DZHV fiyatı yüzde 82 bin 220 yükseldi. Yatırımcı, satın aldığı toplamda 6,47 milyon DZHV’yi daha sonra 69,8 Ethereum (226 bin 400 dolar) karşılığında sattı. Bu yatırım, yatırımcıya sadece birkaç gün içinde 220 bin doları aşan bir kar sağladı.

Balinalar da harekete geçti

Kripto para piyasasındaki hareketlilik sadece küçük yatırımcılarla sınırlı değil. Son zamanlarda “balina” olarak bilinen büyük yatırımcıların da önemli hareketler yaptığı görülüyor. 28 Şubat’ta @ai_9684xtpa tarafından yapılan bir habere göre, üç hafta önce ETH pozisyonu açan bir balina, 2.400 ETH’yi FalconX’e yatırdı. Bu işlem 8,02 milyon dolar değerinde. Aynı adres, 9 Şubat’ta 2.000 ETH’yi ortalama 2.487 dolar fiyatından transfer etmişti. Bu ETH’lerin hepsi satılırsa, 1,71 milyon dolar kar elde edilecek.

Yine 28 Şubat’ta Lookonchain’in gözlemlerine göre, PEPE fiyatı yükselmeden önce bir cüzdan adresi Binance’den 1,03T PEPE (şu anki değeri 2,76 milyon dolar) çekti. 3 günden kısa bir sürede, kârlılık 134 milyon ABD doları (+%95,3) seviyesine ulaştı. Bu cüzdan adresi, Binance’den PEPE çekmeden önce 650 günden fazla süredir atıl durumdaydı.

Başka bir balina, ARB hamlesi yaptı

Heyecan verici gelişmeler son saatlerde de devam etti. Ember Monitor’un aktardığına göre, bir balina 1,12 milyon ARB’yi (yaklaşık 2,1 milyon dolar) Binance’e transfer etti. Bu işlemin kârlılığı ise 290.000 dolar seviyesinde. Kripto para piyasasındaki bu son gelişmeler, yatırımcılar arasında büyük bir heyecan yarattı. Piyasanın önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx